Nieuwe Capriolen

Dit is mijn eerste blog na de recente ‘make-over’ van mijn website 😊.

Een schone lei, want alle oude zijn verwijderd. Deze blog is daarom bedoeld als een korte terugblik, update en frisse start!

 

Hoe het begon

In 2012 startte ik met mijn bedrijf Capriolo Coaching, na vele jaren als (arbeids)psycholoog in loondienst werkzaam te zijn geweest. Ik deed dat vanuit het verlangen om psychologie en paarden met elkaar te verbinden en zo meer op mijn eigen wijze mensen te kunnen helpen. Paarden hebben van jongs af aan een belangrijke rol in mijn privéleven gespeeld, in goede en in slechte tijden. En ik wilde ze graag gaan integreren in mijn werk omdat ik weet hoe betekenisvol ze kunnen zijn voor ons als mensen. Daarom volgde ik in 2011 vol enthousiasme een opleiding tot paardencoach/-therapeut en ging in 2012 opgewekt en vol goede zin aan de slag.

Het liep anders

Voordat ik het wist, zat ik weer tot over mijn oren in het ‘reguliere werk’. Opdrachtgevers wisten mij te vinden en ik zei een beetje te vaak ‘ja’. Als het zo uitkwam deed ik nog wel (halfslachtig) wat met paarden in coachsessies, maar geleidelijk werd het van hoofd- tot bijzaak. Op zich geen drama, want ik haalde toch wel voldoening uit mijn werk en doorliep in de jaren die volgden vele waardevolle trajecten met mooie mensen. Ook verdiepte ik me – leergierig als ik ben – ook in andere mooie zaken door het volgen van opleidingen op het vlak van onder meer positieve psychologie, biofeedback (hartcoherentie) en mindfulness.

Toch knaagde er iets…

En dat gevoel werd steeds sterker. Met mijn bedrijf Capriolo Coaching wil ik anderen inspireren en ondersteunen om hun eigen-wijze capriolen in het leven te maken, maar deed ik dat zelf nu wel echt? Ik miste vaak het buiten zijn (ook al deed ik geregeld wandelsessies met cliënten) en liep voor mijn gevoel toch vooral op de uitgezette route van mijn opdrachtgevers. Dat waren er ook nog eens best wel veel ook! Ik voelde me steeds meer versnipperd door het overal aangehaakt te moeten zijn. Niet bepaald een goed voorbeeld van grenzen stellen zoals ik mijn cliënten leer (oeps!).

Loslaten en focus vinden

Eind 2018 ben ik daarom begonnen met afscheid nemen van de meeste opdrachtgevers om zo ruimte te creëren om weer meer mijn eigen focus en vorm te vinden. Het jaar 2020 stond deels in het teken van me weer gaan richten en heroriënteren op mijn eigen praktijk, op waar ik voor sta en voor wie. Dat was een proces van vertragen en naar binnen keren. Het jaar 2021 wordt voor mij het jaar van naar buiten treden en anderen daarin laten delen.

Capriolen

Wat betreft mijn huidige focus en vorm: zoals je kunt lezen bij “voor wie & hoe” kies ik er voor om bij voorkeur ‘preventief’ te ondersteunen, voordat echte ‘ellende’ ontstaat. Mijn aanbod is vooral bedoeld voor (sensitieve) vrouwen met stress(klachten) en thema’s die daarmee samenhangen. In mijn begeleiding maak ik veel gebruik van een combi van positieve psychologie, buiten bewegen (wandelcoaching) mindfulness en (soms) paarden. Spreekt dat je aan en herken je je in de vrouw op wie ik mij richt, dan ben je bij mij aan het goede adres! Ik ben klaar voor nieuwe capriolen, jij ook?